Yapıların özellikle içlerinden dışarıya veya dışlarından içeriye doğru gerçekleşen kayıpları engellemek için yaygın olarak kullanılan bir bariyer işlemidir. İzolasyon sayesinde ses, ısı, yangın, tesisat ve su sorunları artık bir sorun olmaktan çıkar. Gelin öncelikle izolasyon çeşitlerine bir göz atalım.
İzolasyon çeşitleri nelerdir?
- Isı İzolasyonu: Yapıların enerji kayıplarını önleme, binaları ekstrem sıcaklardan koruma, vb. amaçlar için kullanılan tecrit tekniği olarak bilinir.
- Ses İzolasyonu: Özellikle merkezi alanlarda bulunan binaların ya da opera, sinema, vb. yapıların ses sorunlarını çözmek için kullanılan bir tecrit yöntemidir.
- Yangın İzolasyonu: Tehlikeli bir ihtimal olan yangınlara karşı alınması gereken önlemdir. Koruyucu ve önleyici olacak doğru izolasyon malzemesi seçimi ile sizi güvende tutar.
- Tesisat İzolasyonu: Yapıların tüm tesisat alt yapılarında bulunması gereken bir korumadır. Bir binanın içten çürümemesi ve uzun ömürlü olması için gereklidir.
- Su İzolasyonu: Yapıların taşıyıcı sistemlerini her türlü su aşınmasından korumaya yardımcı olan tekniklerin uygulandığı izolasyon çeşididir. Çatı, havuz ve balkon gibi dış alanda yer alan bölgelere uygulanabilmesinin yanı sıra bina temelinde ve neredeyse her müteahhitin sorunu olan asansör kuyularında da uygulama alanları mevcuttur.